Много чуждестранни граждани все още търсят имоти в малките населени места на територията на община Средец. Това обяви пред „Дарик“ кметът Иван Жабов. По думите му, засега районът остава в периферията на демографската криза и обезлюдяването на селските райони.
 

Община Средец: Нашите деца - нашето богатство


„За щастие няма населени места, които страдат от сериозно обезлюдяване. Никой не може да избяга от демографската криза. Тя е започнала много отдавна. Правим всичко възможно да задържим нашите хора тук, те са бъдещето на община Средец.

Трудно можем да предложим нещо, с което да ги задържим, но правим всичко възможно. Стараем се да привлечем инвеститори, за да осигурим работа да на хората“, заяви Иван Жабов.
 

Според него, търсенето на имоти от англичани и руснаци продължава. Към момента най-много чужденци са се заселили трайно в село Дюлево. „Действително има много чужди граждани там. Хората обаче искат добра инфраструктура. През тази година ремонтирахме много от пътищата в общината. Ще продължим и през следващата“, допълни кметът на Средец.

 

Община Средец става данъчен рай


Към момента ударните ремонти в общинския център продължават. Работи се по улиците „Лиляна Димитрова“ и „Васил Коларов“, след като общината спечели финансиране по програмата за развитие на селските райони. „Предстои да започнем и ремонтите по улиците „Димитър Благоев“, „Цвятко Радойнов „ и „Христо Ботев.

Правим всичко възможно да намерим и финансиране за ремонт на улица „Йорданка Николова“, но вероятно това ще се случи през 2019 година. С ремонта на най-важните пътни артерии, Средец ще придобие съвсем нов облик“, каза още Иван Жабов.

Срокът за ремонтите е една година, но заради топлото време, дейностите вероятно ще приключат по-рано, прогнозира кметът на община Средец.