Повече от 400 членове, симпатизанти, приятели, журналисти и официални гости събра на тържество по случай 2-ия си рожден ден благоевградското сдружение „ЕКИП”. 

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев, председателят на местния парламент Костадин Хаджигаев, общински съветници и видни спортни деятели и бизнесмени бяха сред уважилите празника на местното гражданско сдружение.  

За изминалите две години от официална си регистрация сдружението увеличи трикратно броя на членовете си и многократно броя на сподвижниците и симпатизантите си, изтъкна в словото си председателят на Управителния съвет на „ЕКИП” и общински съветник Владимир Елезов.

В отчет за дейността на организацията Елезов посочи учредяването на структури на „ЕКИП” в повечето от големите квартали на Благоевград, организирането на 1-ия Кукерски фестивал в Благоевград, както и съдействие за отпускането на повече от 700 000 лв. от бюджета за ремонт на стадион „Христо Ботев” и за дейността на спортните клубове в общината. 



Председателят на „ЕКИП” напомни, че сдружението се обяви в подкрепа на идеята 2009-та да бъде обявена за година на детето и да бъдат ремонтирани детските градини и ясли, училищата, а също и да бъдат изградени нови и обновени вече съществуващи детски площадки.

Като друг актив на сдружението Владимир Елезов отбеляза организирането на поредица от срещи с настоящи и бивши политици по проблеми на местната власт в общината. Той допълни, че тези срещи ще продължат и след парламентарните избори, като първият гост на ЕКИП се очаква да бъде скулпторът Вежди Рашидов.

Убеден съм, че всички наши членове и симпатизанти – като активни граждани - са гласували на изборите за Европейски парламент и ще гласуват на парламентарния вот, но като политическа и гражданска структура, ЕКИП няма отношение към тези избори и членовете ни гласуват по собствена преценка, подчерта Елезов. 

Нашите цели в политиката, поясни той, както неведнъж сме заявявали, са избирането на кмет от редиците на сдружението и постигането на пълно мнозинство в следващия ОбС.

На 20-ти този месец сдружението съвместно с община Благоевград ще организира междуселска спартакиада, съобщи Владимир Елезов.

Идеята за създаването на „ЕКИП” възниква в края на 2006 г. Сдружението е създадено от млади хора, които се опитват да променят дългогодишното статукво в обществото и в частност в община Благоевград. Членовете на сдружението са с разнообразни политически възгледи, но с активна гражданската позиция в полза на Благоевградска община, подчерта Елезов.