Рухна част от покрива на летището на остров Лимнос, трима души са ранени
72662

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Рухна част от покрива на летището на остров Лимнос, трима души са ранени
  • Рухна част от покрива на летището на остров Лимнос, трима души са ранени

Земетресението, усетено силно и в България, е довело до срутване на част от покрива на летището на остров Лимнос и има трима пострадали. Това разказа пред Дарик Божана Чалъкова, която работи на острова.

„По обяд ни удари доста силно. Бяхме на плажа по време на земетресението. Усети се много силно и продължително, не съм очаквала, че може да се усети толкова силно. Караваната, в която живея, се тресеше. Станцията, в която работя - също. Единственото произшествие, за което знаем, е за инцидент на летището в Лимнос, при срутване на част от покрива. По поседни данни има трима пострадали. Паника няма", добави българката.

По думите й гърците са много спокойни хора: „Единственото, което се промени през днешния ден, е, че им се развали следобедната сиеста".

Божана Чалъкова добави, че на острова обикалят полиция, линейки и няколко пожарни коли, но няма официални препоръки нито от полицията, нито от общината: „Но тъй като хората в този район са много малко, всички комуникират помежду си, така че дори да се случи нещо, информацията бързо се разпространява".