Кметът на Кюстендил Петър Паунов и директорът на театъра Чавдар Ненов вчера официално откриха общинското кино в Кюстендил. Салонът е с капациете 50 места.

Всяка седмица в него ще се прожектират по три филма, като цената на билетите ще бъде за деца и младежи до 18 години 3 лв., а за всички останали 5 лв. Прожекциите ще бъдат от 10,30, 14.00, 16.00 и 21.00 часа. Първата прожекция ще бъде утре сутрин в 10, 30 часа с анимационния филм „Мегаум”, другите два филма са комедията „Пак ли ти?” и трилъра „Следващите три дни”.

Пред киното има червен килим, по който се минава, а в страни от него има транспарант на папараци, от фотоапаратите на които излиза истинска светлина, която се задейства при движение.

„Горд съм, че след 14 години отново ще имаме кино в Кюстендил. Дължахме това на младите хора. Това нямаше да е възможно без помощта на кмета и общинска администрация.В киното ще работят 6 нови човека, но да уточня, че не се създава нова структура. Всичко това е към театъра”, заяви директорът на културната институция Чавдар Ненов.





„Положително оценявам новата придобивка. Обидно беше, че толкова време стояхме без кино. Благодаря на Общинския съвет, че ме подкрепи за тази идея и на хората, които се раздадоха, за да го има това кино”, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Други новини от Кюстендил