Ако броят на сексуалните ви партньори надвишава пръстите на едната ви ръка, то със сигурност губите възможността да попаднете на "единствения". Броят на сексуалните партньори категорично влияе върху бъдещата успешна и дълготрайна връзка, установи британско проучване.

Според над 2000 анкетирани мъже и жени сексуален партньор номер 5 е последният влак за истинската любов. 25% са на мнение, че преди да се отдаде на романтични отношения и домашен уют, човек трябва да е имал поне 4 различни от избраника си сексуални партньори.

1 от 4 мъже смята, че един сексуален партньор е достатъчен, за да срещне истинската любов.

Изследването показва, че добрият секс има голямо значение при избора на половинка в живота, посочва БГНЕС. 37% от господата са категорични, че за броя жени, с които са преспали, „вина" има желанието им да открият най-добрата дама в леглото.



При дамите обаче въпросът е поставен по друг начин и 27% от тях смятат, че цифрата пред сексуалните им партньори не би могла да определи кога ще дойде истинската любов.

"Повечето хора се впускат в сериозна връзка с идеята, че тя е сигурният път към истинската любов, но те очевидно не знаят, че до сексуален партньор номер 5 човек никога не е достатъчно уверен и сигурен в чувствата си", отбелязват авторите на допитването.