Кевин е необикновено коте с необикновена съдба. Той е открит на паркинг, когато е едва на четири седмици. Тогава ветеринарите казват на неговата спасителка, че Кевин не е като останалите котета - той не просто изглежда различно, но и страда от сериозно заболяване.

Коте, използвано като жива примамка за кучета, не е забравило да обича (ВИДЕО)

„Казаха ми, че едва ли ще доживее шест месеца. А дори и да оцелее по-дълго, няма да се привърже към мен, разказва Тейла, стопанката на Кевин, която е сестра във ветеринарна клиника. „А ето, че четири години по-късно, той е тук и е моята малка сладка буболечка".

Кевин страда от хидроцефалия. „Това е по-хубава дума, която замества „течност в мозъка", обяснява неговата спасителка и приятелка пред Love Meow. „Състоянието му е много сериозно, може да засегне зрението, слуха и функциите на мозъка. Кев не е напълно сляп и глух и е много „специален". Но той е най-щастливото, сладко и глупаво малко коте, което съм виждала. Ужасно съм щастлива, че му дадох шанс да живее".

Кривогледата Муни не може да лови мишки, но обича да позира (СНИМКИ)

Хидроцефалията е болест, при която в главата на котето или кучето се събира вода. За съжаление, това е състояние при животинките, което трудно може да се предвиди и трудно може да се излекува. Може да доведе до деменция, залитане, сънливост, нетипично поведение, слепота, кома, припадъци, дори смърт.



Котка, родена без клепачи, стана интернет сензация (СНИМКИ)

„Влюбих се в това изоставено коте в момента, в който го видях. Знаех, че трябва да му дам шанс".

Котка-песимист е новата звезда в Instagram (СНИМКИ)

Истинско медицинско чудо е, но въпреки особеното си състояние, Кевин никога не е имал сериозни здравословни проблеми. „Най-големият ми страх беше, че ще получи пристъп, но за четири години това никога не се е случвало. Много е мъничък за възрастта си, но е толкова щастлив и много обича да се гушка", допълва Тейла.

Вижте медицинското чудо Кевин: