Златното десетилетие от живота - 20-те години - са най-безгрижни и щастливи, показва ново изследване.

Никога няма да се радвате на свободата и младостта си така, както на 20 години. Ново проучване потвърди това. И все пак има надежда, защото нивата на щастие се запазват високи до 40-тия рожден ден. След кратка пауза добрите страни на живота започват да се показват отново на 65 години, когато нивата на щастие отново се покачват.

Изследването е проведено от учени от Университета на Нов Южен Уелс в Австралия. „След края на златното десетилетие от живота, удовлетворението започва постепенно да намалява в продължение на около 40 години. След това на 65 години, хората отново биват обливани от радост и щастие.

Резултатите от проучването целят да проучат удовлетвореността от живота и как тя се променя в различните етапи от живота. Така австралийските учени се надяват да подобрят политиките, насочени към различните възрастови групи. 



Кулминацията на щастието при повечето хора е точно преди раждането на първото дете. След това щастието започва да намалява, на около 60 години отново се увеличава и стига кулминацията си на 80 години”, обясниха експертите.

Източник: БГНЕС