Пожар избухна в склад на военния завод „Арсенал" край казанлъшкото село Бузовград.

Минути след 21.00 часа в петък е получен сигнал за пожар и последвала експлозия в складове на завода в местността Бузово кале. Към мястото веднага са насочени три противопожарни екипа от най-близкото поделение на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

От управата на "Арсенал" съобщиха за Дарик, че пожарът е възникнал в склад номер 12 на оръжейницата. Там се съхраняват материали за боеприпаси. В него не е имало готова продукция.

По времето на инцидента в склада не е имало хора. На този етап като причина се посочва - самозапалване. При инцидента няма жертви и пострадали хора.



Час след инцидента огънят бе овладян и почти потушен, не се чуваха и взирове. Районът около завода е отцепен, не се допускат хора и превозни средства.

Няма опасност за населението.

Премиерът Пламен Орешарски следи ситуацията до пълното й овладяване, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Предстои щателен оглед за изясняване на обстоятелствата и причините за инцидента. Министър-председателят е разпоредил да бъдат взети всички необходими мерки.

В местността "Бузово кале", на площ от 1600 декара се намират поредица складове на казанлъшката оръжейница. "Бузово кале" се намира в близост до 3 населени места: Средногорово, Бузовград и Розово.

Жителите на града на розите тази вечер отдалеч са видели и чули взривовете, които избухнаха  във военния завод "Арсенал". Бончо Николов ни изпрати ексклузивни снимким направени около 21.00 часа южно от Казанлък, на които се вижда пожарът!