Веселин Мартински
37534

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Веселин Мартински

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Марин Марковски

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Веселин Мартински

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Марин Марковски
  • Веселин Мартински
  • Марин Марковски
  • Веселин Мартински
  • Марин Марковски

Няма друг заподозрян по делото „Белнейски". Правим всичко възможно да установим притежателя на биологичния материал, намерен върху тялото на едно от момичетата, който не е на Лазар Колев. Това заяви за Дарик следователят по делото Веселин Мартински.

Утре се навършват 5 години от смъртта на сестрите Росица и Христина Белнейски.

На 7 февруари тръгва делото в Пазарджишкия съд, което ще се гледа цяла седмица при открита врата. Няколко дни преди старта на процеса майката на единствения обвиняем по делото Лазар Колев - Мариана заяви, че бившият заместник-министър на транспорта Георги Петърнейчев не е разпитван по делото "Белнейски" и в папките не фигурира неговото име, както и това на неговия син: „Този човек дори не е разпитан, и синът му също". Мариана Колева беше категорична, че делото ще бъде разтакавано и отложено, защото „после идват избори". Тя очаква обрат по делото, ако процесът не се гледа в Пазарджик.

Майката на убитите сестри Фани Белнейска заяви, че има много нова информация, която не е изнесена и е поверена от определени хора.

Следователят Мартински каза пред Дарик, че „по тялото на едно от момичетата има чужд биологичен материал - мъжки, който е различен от този на Лазар. Правим всичко възможно да установим притежателя на този биологичен материал. Той бе категоричен, че Лазар Колев е платил за фалшивото си алиби, а не неговият вуйчо Паун Лазаров. Затворникът, по чиито показания се базира голяма част от обвинителния акт по делото, е дежурен свидетел по такива процеси, каза адвокатът на Лазар Колев Марин Марковски: „Има една ДНК-експертиза, която е много съмнителна, и нищо повече по делото". Въпреки твърденията си, Марковски заяви, че българското правосъдие няма да допусне съдебна грешка: „Нямам причина да се съмнявам в отговорността и честността на съдебния състав".