Главният секретар на МВР Калин Георгиев
26137

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Главният секретар на МВР Калин Георгиев

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Повдигнаха обвинения на бащата на насилваното дете в Сандански
  • Главният секретар на МВР Калин Георгиев
  • Повдигнаха обвинения на бащата на насилваното дете в Сандански

Прокуратурата повдигна обвинение срещу 38-годишния Костадин Тасев - бащата на насилвания 2-годишен Александър от Сандански. Той остава в следствения арест за още 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за постоянна мярка "задържане под стража".

Майката на момченцето - Христина Тасева, ще бъде освободена, каза за Дарик началникът на "Криминална полиция" в Районното управление в Сандански Васил Трендафилов. До този момент все още не е известно дали бащата лично е изнасилвал малкия Александър, или спрямо детето са проявявани други сексуални интервенции.

По-рано днес главният секретар на МВР Калин Георгиев съобщи, че полицията работи по две версии. Едната версия е, че състоянието на детето е такова заради тежко заболяване, а втората е, че става дума за системни изнасилвания от страна на бащата.

2-годишният Александър Тасев беше докаран в „Пирогов" с линейка в понеделник около полунощ. Състоянието му е било изключително тежко, направена е животоспасяваща операция. Бащата на детето на 38 години, а майката Христина - на 22. Двамата са българи, но о т дълго време живеят като клошари. В обясненията си пред полицията двамата заявили, че детето отдавна имало здравословни проблеми и не веднъж било настанявано с кръвоизливи в болница. Медиците констатирали кървене, но до момента никъде не се е загатвало, че причината може да е сексуално насилие.