Отвлякоха дъщерята на Брендо
62207

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Отвлякоха дъщерята на Брендо
  • Отвлякоха дъщерята на Брендо

Неизвестни отвлякоха дъщерята на сочения за „кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо. 10-годишната Лара е похитена рано сутринта във вторник пред дома си в столичния кв. „Бояна" минути, преди да бъде откарана на училище.

Прострелян е охранителят на детето - 32- годишният Борислав Ценов, който е настанен във Военномедицинска академия. Към момента няма информация каква е целта на похищението, а от прокуратурата и МВР отказват официални изявления.

Екшън сцената се разиграла малко след 7.30 часа сутринта пред луксозната семейна къща, която се намира на бул. „Пушкин" 90 в кв. „Бояна", в която 10-годишната Лара живее заедно с майка си Моника Добринова.

Малката Лара излязла за училище, придружавана от служител на СОТ 161, който охранява дома. Пред къщата е бил паркиран жълт автомобил „Шкода Октавия", с който гардът Борислав Ценов всяка сутрин карал детето на училище. Внезапно трима маскирани нападатели препречили пътя им и стреляли с автомат по охранителя.



Лара е качена в черен джип БМВ Х5, след което автомобилът потеглил към Околовръстното шосе. От полицията обясниха, че регистрационните табели на автомобила са откраднати от „Мазда".

След стрелбата раненият охранител, който за момента е в стабилно състояние, е успял да каже, че детето е било невредимо. Простреляният гард е приет във ВМА адекватен, в стабилно състояние, съобщиха от лечебното заведение. Мъжът е с наранявания на гръдния кош, прободна рана в левия бял дроб, както и счупено ребро. Следващите 5 дни ще са критични за 32-годишния мъж, категорични са лекуващите го медици. Според тях в момента опасност за живота на пострадалия няма. Специалистите обаче се въздържат от крайни диагнози, тъй като прободните рани криели рискове от усложнения, каквито не са изключени и при този случай.

Ето какво коментира една от съседките на семейство Баневи непосредствено след инцидента: „Чух два изстрела. Показах се само през прозореца. Не видях нищо и реших, че може да съм се заблудила нещо, да е било шум от гуми на коли. Отворих прозореца, но не видях нито коли, нито нещо друго. Нормален комшия. Не ме е притеснявало, че го разследват. Този район е такъв, че тук навсякъде спират джипове, само такива коли се карат тук. По-надолу живее Таки".

Брендо не се е страхувал за живота си, а семейството му никога не е ползвало лична охрана, коментира пред Дарик адвоката на Евелин Банев Ина Лулчева: „Той никога не се е движел с охрана, нито бившата му съпруга или децата. Нямам информация да е имало заплахи. В момента не е безвластие. Ние имаме правителство, което е на власт, то е в оставка и то ни дължи тази власт. Надявам се, че няма да се жертва едно дете в името на някакви други битки".

По случая е образувано досъдебно производство за отвличане и опит за убийство. Бившата съпруга на Брендо Моника Добринова до този момент отказва да даде изявление за медиите.

(снимката на момичето е от личния му профил във Facebook)

Евелин Банев-Брендо е подсъдим в дело за пране на пари. Той бе доведен в България от Милано, където италианските власти го разследват за трафик на наркотици. Брендо бе отведен в Софийския затвор, където чака делата си. Бившата му жена Моника Добринова, която е майка на Лара, бе засечена преди седмици да носи храна в затвора на Брендо.

На 15 февруари Софийcкият грaдcки cъд поcтaнови 7 години и 6 мeceцa зaтвор зa Eвeлин Бaнeв-Брeндо. Cочeният зa „кокaинов крaл" e обвинeн зa оргaнизирaнe нa прecтъпнa грyпa и прaнe нa над 2 млн. евро от контрабанда на наркотици.

На Банев е наложена и глоба от 30 000 лева и девет години лишаване от право да бъде управител и да осъществява търговска дейност. Освен това съдът реши, че Евелин Банев трябва да възстанови сумата от 21 млн, лева, изпрани чрез наркотрафик. Заедно с Брендо прeд cъдa ca изпрaвeни и бившaтa мy жeнa Моникa Добриновa, вдовицaтa Дecиcлaвa Дишлиeвa, и Cимо Карaйчeв, които полyчихa 3-годишни ycловни приcъди.

Cъдeбният зaщитник нa Брeндо aдвокaт Инa Лyлчeвa зaяви, чe щe обжaлвa приcъдaтa, тъй кaто нямa докaзaтeлcтвa зa извършeно прecтъплeниe, a в обвинeниeто имa ceриозни пропycки. Присъдата на Евелин Банев може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.