Спешни лекари и шофьори на линейки бяха наградени днес с почетни грамоти от Министерството на здравеопазването за участие в спасяването на пострадалите при верижната катастрофа на автомагистрала "Хемус" преди две седмици.

Отличие получиха медици от спешните центрове в София, Ботевград, Правец, Етрополе и Елин Пелин. Оказа се, че първата линейка от спешния център в Елин Пелин е пристигнала пет минути след подаването на сигнала за катастрофата.


Лекарите получиха грамоти и парични награди.

Уникални кадри от катастрофата в тунел „Витиня" (ВИДЕО)

Верижната катастрофа с участието на десетки автомобили и тежкотоварни камиони в тунела на магистрала „Хемус“ стана на 8 октомври.

При тежкия инцидент загинаха трима души, а 14 бяха ранени, като сред тях бяха дете и бременна жена. Инцидентът предизвика километрично задръстване. Движението през тунела „Витиня” бе възстановено над 13 часа след тежката катастрофа.



Според МВР причина за инцидента е несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Очевидци и участници в произшествието обаче разказаха, че в продължение на няколко километра преди тунела имало разлято гориво.