Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона, според федералния прокурор Ливърмор
64343

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона, според федералния прокурор Ливърмор
  • Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона, според федералния прокурор Ливърмор

В България се наблюдават затруднения по делата срещу хората зад кулисите, които не си цапат ръцете. Това каза федералният прокурор Робърт Ливърмор, който участва в конференция на тема "Върховенството на закона и организираната престъпност". Според Ливърмор на прокуратурата е най-трудно да събере доказателства именно срещу лидерите на престъпните групи.

Щатският федерален прокурор похвали работата на специализираните съд и прокуратура и каза, че те тепърва имат нужда от подкрепа, доверие и възможност за стабилно изграждане. Според Ливърмор в началото много хора си мислели, че присъдите ще се превърнат в арена за решаване на политически битки, но вместо това магистратите показали, че ще работят в името на върховенството на закона.

Прокуратурата трябва да се насочи към престъпници, които желаят да свидетелстват срещу главатарите си по делата за организирана престъпност, препоръча Ливърмор.

На конференцията присъства и заместник главният прокурор Ася Петрова. Тя каза, че очаква законодателят да възложи най-скоро да даде на обвинението нужните механизми и правомощия за противодействие и печелене на битката срещу организираната престъпност.