Ръководството на "Лев Инс" ще коментира актуалното развитие на събитията около застрахователната компания. След ареста на бившия агент на ДАНС Алексей Петров, започна данъчна проверка на корпорация "Лев" и дружество "Лев Инс", а от комплекс "Спартак" бяха иззети документи, компютърни файлове и компютри.

Почти веднага след акцията, от "Лев Инс" разпространиха съобщение до медиите, в което изразиха "недоумение" за причините, довели до внезапното затваряне на офисите на компанията. Тогава компанията се определи като трета по големина на застрахователния пазар с над 700 000 клиенти, сред които Министерство на отбраната, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Правителственият Авиоотряд, ДФ "Земеделие" и редица други държавни институции.

Данъчните нито потвърдиха, нито отрекоха информацията, че Алексей Петров дължи над 1,5 млн. лева данъци. Самият Петров се обяви за един от най-големите данъкоплатци в страната, който притежава легален бизнес. Той заяви, че арестът му е заради засегнати банкови интереси и дори представители на Съюза за стопанска инициатива съобщиха за Дарик, че бившият агент на ДАНС може да посочи имената на банките, участници в картел за нивото на лихвите по кредитите. От съюза обаче отказаха да коментират дали Петров е засегнал и интереси в застрахователния пазар.