Капка Сидерова искала да обсеби Атака, затова се разделили с Волен
47248

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Капка Сидерова искала да обсеби Атака, затова се разделили с Волен
  • Капка Сидерова искала да обсеби Атака, затова се разделили с Волен

Желанието на Капка Сидерова да обсеби партия "Атака" е сред причините тя и лидерът й Волен Сидеров да сложат край на отношенията си. Това призна самият той и категорично отхвърли твърденията, че бракът им се разпада заради друга жена. Изключеният от "Атака" евродепутат Димитър Стоянов, който е доведен син на Сидеров, и премиерът Бойко Борисов стоят зад опита за преврат в партията, твърди още лидерът й.

На Национално съвещание на формацията в събота беше решено Стоянов да я напусне заради медийното му поведение от последните дни и призива му Волен Сидеров да си подаде оставката заради катастрофалните резултати на "Атака" на отминалите избори.

Действията на Димитър Стоянов са координирани с Бойко Борисов, смята Волен Сидеров. Според него това, което прави доведеният му син, има за цел да бъде в подкрепа и на майка му Капка. Ето така една лична, семейна история се използва за политически удари, обобщи лидерът на "Атака". За отношенията със съпругата си той каза: "Раздялата със съпругата ми е принципна раздяла. Тя е моя реакция на опит да бъде обсебена и манипулирана партията. Никога не бих се съгласил да бъда марионетка, никога през живота си не съм бил марионетка на никого. Бих отхвърлил връзка и партньорство с всеки един, независимо какъв ми се пада, ако той се опита да обсеби и манипулира партията - организацията, която съм създал".

Волен Сидеров е категоричен в това, че в момента се правят опити "Атака" да бъде разбита, което, по думите му, е мечта за мнозина отдавна. "Играта срещу мен е груба. Опитите за преврат в партията ще продължат, но аз съм човек, който не може да бъде сплашван и "Атака" няма как да бъде заличена", каза лидерът й. Той за пореден път определи отминалите избори като най-криминалните досега и обясни: "Ако ние сега не се противопоставим - обществото, политическите организации, гражданските - ние рискуваме следващите избори тотално да бъдат купени. Направо нагласени предварително. Вече няма да има никакъв смисъл да ходим на избори. Предварително е ясно - Борисов и Цветанов ще определят кой с колко ще влезе в парламента". 



Според Волен Сиденов управлението на ГЕРБ по нищо не се различава от това на тройната коалиция. "За такова правителство вече няма място за подкрепа", каза лидерът на "Атака".