Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, когото соченият от МВР за част от групата "Октопод" Николай Велков съди за клевета, не се яви пред Софийския районен съд, въпреки че е редовно призован.

Искът, който Велков е предявил срещу министър Цветанов е за 1 лев обезщетение заради коментар на вицепремиера, в който се свързва Велков с разбита нарколаборатория.

Съдът даде ход на делото и допусна иска на Николай Велков, който беше увеличен на 50 хил. лева. Съдът прикани защитника на министър Цветанов и Николай Велков към спогодба, но двамата не се съгласиха.

Това е първото дело, което започва срещу вътрешния министър, тъй като Велков е завел още един иск за клевета, но за друго негово изказване.



Делото продължава на 15 април, когато ще бъдат разпитани и свидетели, които да потвърдят моралните щети, които Велков е понесъл от изказването на вътрешния министър.

Пред журналисти Николай Велков коментира, че първоначално повдигнатите му обвинения по групата са свалени и сега той е обвинен само в участие в престъпна група, ръководена от Алексей Петров заради финансови сделки, допълва БТА.

Адвокатът на министър Цветанов - Десислава Добрева заяви, че ако той прецени, ще се яви в съдебната зала, макар законът да не го задължава. Тя уточни, че Цветанов не разбирал с кои точно изрази е обидил Велков. Така се затруднявало правото на защита, коментира адвокатът.