Пороен дъжд наводни Ловеч, отложи мач на Литекс
73732

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Пороен дъжд наводни Ловеч, отложи мач на Литекс
  • Пороен дъжд наводни Ловеч, отложи мач на Литекс

Пороен дъжд се изсипа над Ловеч и региона. Наводнени са много от улиците на града, а 11 населени места в областта останаха без ток.

След заседание на Кризисния щаб е обявено бедствено положение в Ловеч, съобщи кметът Минчо Казанджиев.

В ниските части на града движението е блокирано, има коли, които са аварирали и не могат да продължат. На места водата достига над метър. Най-ниските части около река Осъм са под вода - има откъртени бордюри и части от асфалт, а колите използват обходни маршрути.

Центърът на града е силно наводнен и коли там не могат да се движат. Полицаи пренасочват автомобилите към обходните маршрути.



Дъждът създаде значителни затруднения и пред организаторите на мача-реванш между Литекс и Верис от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Теренът на Градския стадион в Ловеч беше наполовина наводнен, като мачът трябваше да се играе в 20:45 тази вечер.

Срещата между двата отбора беше официално отложена.

В крайна сметка от УЕФА потвърдиха, че мачът ще се играе в петък от 20:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Преди седмица двата отбора завършиха 0:0 в първия мач, който се състоя в Молдова.

Имаше вариант срещата да се проведе на стадион "Берое" в Стара Загора или на Градския стадион в Ловеч. В крайна сметка обаче бе преценено, че Националният стадион предоставя най-добри условия.