Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера
25619

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера

Your browser doesn’t support HTML5 audio

„Синята коалиция" приветства оставката на Кольо Парамов
  • Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера
  • „Синята коалиция" приветства оставката на Кольо Парамов

Кольо Парамов подаде оставка като икономически съветник на министър-председателя Бойко Борисов. Пред Дарик Парамов обясни, че не иска да става пречка противниците на премиера да блокират неговата ангажираност в промяната на политическата система в страната. Ето какво още каза Парамов:

Не мога да ставам пречка за нормалното функциониране на правителството и да давам повод противниците на министър-председателя да блокират неговата ангажираност с промяната на политическата система в страната и изграждането на един коренно различен политически модел, по който да гарантира по-добри условия за работа в перспектива. Ако аз съм причината за това, то сериозният политик би следвало да отстъпи крачка назад и да приеме реалностите такива каквито са.

Просто се експонира, пропагандна схема, много силна. Аз знам откъде идва. Има доста икономисти, наричам ги така придворни икономисти, които в продължение на 12-14 години ползват всички правителства да представят ангажиментите, организират конференции и говорят златни, сериозни, хубави работи само и само да се харесат, но без да оценяват развитието на реалния стопански живот в страната.

Смятах, че ще работим в името на България. Но щом не съм достатъчно добре оценен и щом съм приет така, аз не мога да създавам пречки на премиера Борисов да реализира своята програма и да го поставя под някаква угроза.



Синята коалиция" приветства оставката на бившия икономически съветник на премиера Кольо Парамов. „Такъв специалист по хиперинфлация няма място в правителството", заяви по време на пресконференция лидерът на СДС Мартин Димитров. Зам.-председателят на ДСБ Иван Иванов пък определи Парамов като една от мрачните фигури на българската банкова система и допълни, че съветникът е бил важна фигура в структурите на бившата ДС.

От ДСБ попитаха защо не са били намерени аргументи Кольо Парамов изобщо да не е съветник на министър-председателя. Мартин Димитров призова Бойко Борисов ако иска да прави дясна политика, да потърси експерти сред десните партии.