Борисов отново не се яви на изслушване за полетите на Авиоотряд 28
65436

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Борисов отново не се яви на изслушване за полетите на Авиоотряд 28
  • Борисов отново не се яви на изслушване за полетите на Авиоотряд 28

Експремиерът Бойко Борисов отново не се яви на заседание на временната комисия, която разследва полетите, извършени с правителствения Авиотряд 28 и хеликоптери по време на предишното правителство.

След като вече два пъти удариха на камък, депутатите решиха да напишат писмо до правния отдел в парламента с искане да бъде разяснено как точно бившият министър-председател може да бъде привикан. От комисията отново констатираха, че пак не разполагат с пълен списък с пътувалите с Авиотряд 28.

След като за втори път депутатите напразно чакаха бившият премиер Бойко Борисов да се появи и да даде разяснения защо, с кого и с каква цел са полетите по време на неговото управление, председателят на комисията Венцислав Лаков посочи един от вариантите за изход от ситуацията. „Да направим изнесено заседание на комисията в Банкя", пошегува се той.

Извън шегата депутатите решиха да се обърнат към правния отдел за съвет как да извикат Борисов в комисията.



И на това заседание не липсваха куриозни разкрития. Направи ги директора на Дирекция ВИП към Летище "София" Борис Попов, докато обясняваше, че разковничето в Авиотряда е в т. нар. Flight план. „Фотокопирали сме по наша инициатива този Flight план на командира и този командир какво се прави, като той трябва да закрие полета, като се върне, а не да казва, че не знаел кой, защото той прави регистрацията, той прави застраховката на местата и се знае точно колко човека са летели. Защото се сваляше стюардесата, а се качваха девет пътници", разказа Попов и обясни, че не може да си спомни кога точно се е случило това.

От комисията решиха да се обърнат и към следствието, защото не могат да получат достатъчно информация на този етап от други институции.