• Размер на шрифта:
Скандалът с Доминик Строс-Кан © снимка: Reuters  

Скандалът с Доминик Строс-Кан

Директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан беше арестуван в Ню Йорк и обвинен в сексуално посегателство над хотелска прислужница. Жената, подала жалба срещу него, е 32-годишна камериерка.

По думите й, тя влязла в стаята на Строс-Кан в 1 часа. Той излязъл от банята гол, хвърлил се върху нея и се опитал да я изнасили. Камериерката успяла да се отскубне, избягала от стаята и известила персонала за случилото се с нея. Дошлите на място полицаи установили, че сладострастникът е напуснал панически стаята, изоставяйки мобилния си телефон и други лични вещи.

Те проследили Строс-Кан до международното летище "Джон Кенеди", където той се качил на самолет на Ер Франс. Излитането било забавено и офицери от Пристанищното управление на Ню Йорк и Ню Джърси се качили на борда, арестували Строс-Кан и го предали на детективи от нюйоркската полиция. Срещу шефа на Международния валутен фонд бяха повдигнати три обвинения - за изнасилване, за сексуално посегателство и за задържане на човек против волята му

62-годишният Строс-Кан, който е вероятен кандидат на социалистите в президентските избори във Франция идната година, стана шеф на МВФ през ноември 2007 г. Преди това той бе депутат в националното събрание и професор по икономика.

прочети още ↓ скрий ↑

Още по темата

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още