Може пак да копаят в Дружба и Сини камъни
Може пак да копаят в Дружба и Сини камъни / Дарик

„В момента вървят проверки на комисия от общината, в която влиза проектантът, и на надзора по проекта на обектите по водния цикъл на Сливен и резултатите с констатираните нарушения ще бъдат изпратени на полицията, прокуратурата и НАП" - заяви днес кметът Йордан Лечков. Той съобщи още, че вече има констатирани нарушения в качеството на тръбите, които се полагат, в липсата на обезопасяване на обектите, липса на сключени трудови договори с работниците и др. На фирмата-изпълнител е даден срок до 26 февруари, в който да оправи нередностите.

Според кмета Лечков, това е единственият проект по ИСПА, по който се работи в момента в страната и трябва да е качествено, тъй като в противен случай от програмата няма да изплатят парите и така общината ще остане да плаща всичко сама. Той недоумява още защо за четири месеца от стартирането на обекта са готови едва 4 линейни километра. „Констатирани са нарушения при изпълнение на проекта за подмяна на водопреносната и канализационна мрежа и в кварталите „Сини камъни и „Дружба" - призна Лечков и не изключи като вариант отново да се наложи там да се копае, за да се отстранят нередностите.      

В действията, предприети от общинския съветник Радостин Русев Лечков заподозря предизборна кампания, а събирането на техника и хора на пл. „Хаджи Димитър" нарече "гражданско неподчинение" и „провокация".