До 15 см е новата снежна покривка в община Сливен
До 15 см е новата снежна покривка в община Сливен / Дарик Нюз - архив

До 10-15 сантиметра е новата снежна покривка през последното денонощие в населените места от равнинната и от планинската част на община Сливен, информира инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в общинска администрация. Има заледени участъци и образувани коловози в някои от междуселищните пътни връзки, с което задължително следва да се съобразяват всички пътуващи.

С особено внимание трябва да се преминава по направленията Голямо Чочовени, Глуфишево, Чокоба, Панаретовци, Ковачите, Младово, Мечкарево, Самуилово и Старо село, където се извършва опесъчаване на пътното платно, посочи инж. Кънева. Тя допълни, че продължава работата по осигуряване и поддържане проходимостта на пътя в посока връх Българка - село Раково.

Пътят за Карандила е проходим при зимни условия и задължително с окомплектовани за зимни условия автомобили и с висока проходимост.

Всички общински пътища са проходими при зимни условия. Няма сигнали за закъсали автомобили и хора. Няма населени места без ток и вода.