Между трима избират новия окръжен прокурор
Между трима избират новия окръжен прокурор / Радка Минчева, архив

Между трима кандидати ще бъде избран новият административен ръководител на Окръжна прокуратура-Разград – стана ясно след като днес приключи срокът за регистриране на претендентите за високия пост.

Както Дарик-Разград съобщи пръв още в края на миналата година подаде документи заместник-окръжният прокурор Тихомир Тодоров, след него се включи в надпреварата прокурорът в Окръжна прокуратура-Разград Сезгин Османов.

Последен вчера подаде документи районният прокурор Любомир Георгиев. Той е завършил „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Почти цялата му юридическа кариера е в Районна прокуратура-Разград. През 2000 и 2001 г. е съдебен кандидат в Софийски Градски съд и Окръжен съд-Русе. Назначен е като младши прокурор в Районна прокуратура-Разград през 2001 г., от 2002 до 2009 г. е районен прокурор, от 2010 г. е административен ръководител на Районна прокуратура-Разград.

На заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на 18 януари ще бъдат определени датите, на които ще се проведат събеседванията с допуснатите кандидати за поста. Вторият мандат на настоящия окръжен прокурор Огнян Дамянов изтича на 14 февруари.