Два пожара гасиха огнеборците вчера
Два пожара гасиха огнеборците вчера / Радка Минчева, архив

Два пожара са гасили огнеборците от Разградско вчера – съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград.

В 11,31 ч. на 10  януари е получен сигнал за пожар в къща на ул. „Христо Ботев“ в Гецово. Огънят тръгнал от късо съединение в ел инсталацията на автомобил „Пежо“. Колата изгоряла, както и: три велосипеда, 8 автомобилни гуми, 2 куб.м. дърва за огрев, 25 куб.м. покривна конструкция, 20 декоративни птици, детско столче за кол, електрожен, регистрационните табели на автомобила и домашно имущество.

В 15,30 ч. пламнала и къща на ул. „Пеньо Пенев“ в Самуил. Изгорели 100 кв.м. покривна конструкция, телевизор, 3 куб.м. дърва за огрев и домашно имущество. Огнеборците установили, че причина за пожара е строителна неизправност.

Служителите в РД“Пожарна безопасност и защита на населението“ извършили и техническа помощ при осигуряване достъп на служители на „Водоснабдяване-Дунав“ до авария в землището на село Радинград. В 21,53 ч. огнеборците са евакуирали хора от закъсал автомобил на пътя Русе-Шумен до разклона за село Стражец.