Неправоспособен, дрогиран и шофьор без книжка хванаха пътни полицаи
Неправоспособен, дрогиран и шофьор без книжка хванаха пътни полицаи / DarikNews.bg, архив

Неправоспособен шофьор без книжка, дрогиран и шофьор с фалшива книжка хванаха пътни полицаи в областта.

Неправоспособен водач е задържан два пъти в рамките на ден за управление без Свидетелство за управление на МПС.

Вчера около 12.20 ч.  в рамките на специализирана операция в полскотръмбешкото село Полски Сеновец за проверка е спрян  лек автомобил Опел астра управляван от 32 – годишен мъж от Велико Търново. Пътните полицаи установили, че мъжът шофира в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на правоспосособността , наложена на 19.05.2016г. Срещу него в РУ  П.Тръмбеш е започнато бързо производство за престъпление по чл.343, ал.3 вр. ал.1 от НК.

Няколко часа по-късно великотърновски полицаи спират същия автомобил със същия водач в село  Ресен. При проверката униформените служители констатират обстоятелствата на неправоспособността 

В РУ Велико Търново е започнато второ бързо производство срещу водача на същото основание – извършено престъпление по чл.343в, ал.3 вр. ал.1 от НК, съобщиха от пресцентъра на полицията в старата столица.

Шофьор с фалшива книжка е хванат вчера в Стражица.

В  16.30 ч.   на общински път при проверка на  Фолксваген голф, се оказало, че 33 – годишният шофьор от село Сушица  съзнателно използва неистинско свидетелство за управление на МПС издадено в Португалия.

В РУ Стражица е започнато бързо производство за престъпление по чл.316 от НК.

Пътните полицаи хванаха и дрогиран шофьор.

Около 1 ч. след полунощ в Лясковец за проверка е спрян лек автомобил Фолксваген голф. Оказало се, че 18 – годишният шофьор управлява автомобила след употреба на амфетамин и канабис.

В РУ Г. Оряховица е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново.