Кубрат Пулев излиза срещу Нигерийския кошмар Самюъл Питър
Кубрат Пулев излиза срещу Нигерийския кошмар Самюъл Питър / БГНЕС

Тази вечер предстои големият ден на боксовия ринг. Кубрат Пулев излиза срещу "Нигерийския кошмар" Самюъл Питър в двубой за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

Двамата се заканиха да направят зрелищно шоу. Родната публика ще може да види на живо и дебюта на Тервел Пулев в професионалния бокс.

Пулев става официален претендент за световната титла при успех над Питър

Пулев от много време искаше възможност да се бие пред българските фенове, които бяха неизменно зад него в досегашните му 24 двубоя в тежката категория при професионалистите. Всеки съпреживя по свой начин 23-те категорични победи на Кубрат, както и загубата от Владимир Кличко в дуела за световната титла.

Двубоят със Самюел Питър може да стори тъкмо това - Интерконтиненталната титла ще превърне Пулев в първи претендент. За да се стигне дотам, Кобрата на всяка цена трябва да победи Нигерийския кошмар и да му нанесе 6-а загуба в кариерата.

ЧЕТЕТЕ още в Gong: Кобрата: По-добър съм и ще го покажа

Година по-възрастният Питър обаче е коварен опонент с много по-голям опит сред професионалистите, посочва Gong.bg. "Аз съм роден шампион. Ще вложа всичко от себе си за да победя", закани се противникът на Кубрат преди мача. Питър е бивш световен шампион на Световния боксов съвет (2008 г.), което го прави в един от най-опасните бойци, срещу когото Пулев се е изправял.

"Смятам, че съм по-добрият и по-класният боксьор. За мен е важно просто да го покажа на ринга. Чувствам се готов, тренирах усилено и концентрирано, специално за този противник", беше коментарът на Кобрата по време на официалния брифинг.

Кубрат Пулев излиза срещу Нигерийския кошмар Самюъл Питър
netinfo

Първата по рода си боксова галавечер в България "Нощта на шампионите" ще предложи на феновете на този спорт у нас шест вълнуващи двубоя. Боксовото шоу ще се проведе в зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. Началото на галавечерта ще бъде дадено с женски мач, в който една срещу друга ще излязат Пламена Димова и Ани Симеонова в 6-рундова битка от категория "Муха".

Не пропускайте грандиозното шоу с телевизия DIEMA SPORT, онлайн платформата GONG PLAY и Gong.bg!