Дават на съд учител от Дулово за блудства с шест малолетни ученички
Дават на съд учител от Дулово за блудства с шест малолетни ученички / Дарик нюз, архив

Окръжната прокуратура в Силистра изправя пред съда 54-годишния старши възпитател в училище „Христо Ботев“ в Дулово Илиян В., който ще отговаря за извършените от него блудства с шест малолетни момичета, съобщава от Апелативна прокуратура-Варна.
Срещу мъжа са повдигнати и две обвинения за разпространение на порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни, които чрез фейсбук изпращал на три от жертвите си.

54-годишният мъж извършил блудствата в периода от ноември 2014 до април 2015 год. в дома си в град Дулово, където давал уроци по пеене на шестте пострадали деца. Някои от тях се опитали да се откажат от частните уроци в дома му заради интимните действия на преподавателя,  но той убеждавал родителите им, че децата са талантливи и не трябва да спират уроците по пеене.

Действията на преподавателя станали известни на класните ръководители на момичетата, пред които децата споделили какво се случва в дома на Илиян В. по време на уроците. Директорката на училището подала сигнал до отдела за закрила на детето, с което започнало досъдебното производство срещу  началния педагог.

Чрез фейсбук учителят поддържал връзка с три от пострадалите деца. Заедно с тях той създал група „Приятели докрай“, в която им изпращал снимки и клипове с порнографско съдържание. Пишел им, че иска да спи с тях, като обяснявал, че леглото му било празно без тях.

В хода на разследването срещу учителя в личния му компютър са установени кадри от санитарно помещение с порнографско съдържание с участието на непълнолетни. Илиян В. обяснил, че направил кадрите от любопитство, а „актьорите“ в тях били момичета от вокална група на възраст около 15 години.

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимия учител е установила, че той е с разстройство в сексуалното влечение, изразяващо се във воайорство и корофилия, насочено към момичета в края на малолетната им възраст.

Делото срещу подсъдимия учител е насрочено за разглеждане в Силистренския окръжен съд за 25 ноември 2016 година. Илиян В. е поискал съкратено съдебно следствие, като признал вината си за престъпленията, в които го обвинява Окръжната прокуратура в Силистра. Той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от началото на досъдебното производство.