Старозагорският театър гостува в Добрич с постановката Голямото надлъгване
Старозагорският театър гостува в Добрич с постановката Голямото надлъгване / netinfo

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора, гостува днес в Добрич с постановката „Голямото надлъгване” от Рей Куни. Режисьор е проф.Андрей Аврамов, сценография и костюми - Теодора Лазарова. Началото е от 19 часа.

"Голямото надлъгване" (с оригинално заглавие "Том, Дик и Хари") въвлича зрителите в калейдоскоп от комични ситуации, създадени от трима братя с най–добри намерения. Невероятни обрати, абсурдни идеи и престъпни страсти изпълват този безумен ден. И, разбира се, всичко това е съпроводено с много смях. Но както в другите комедии-фарсове на двамата автори, смехът не е самоцелен. Ето какво пише по този повод в. "Дейли телеграф":

"Въпреки ярката комична суматоха, пиесата има какво да ни каже и за човешката същност. Тя улавя онова чувство, което понякога всички изпитваме – че сме просто винтчета в някаква адска машина, чието действие неясно различаваме. Но се въртим, въртим, без да знаем докога. Смехът във фарса неизменно произтича от човешкото отчаяние."

Отчаяното желание на едно младо семейство да се сдобие с дете е в основата на сюжета. Но щом в историята се появяват контрабандни цигари, подозрителен полицай, парчета от изчезнал труп и двама нелегални бежанци, мечтите на семейството бързо се стопяват. А когато в цялата въртележка се намесва и мафията, катастрофата става неизбежна. Но… една комедия винаги завършва с "хепи енд".