Заместник- председателят на парламента помогна първокласник от социално слабо семейство
Заместник- председателят на парламента помогна първокласник от социално слабо семейство / netinfo

Заместник- председателят на парламента Иван Иванов връчи дарение на  първокласник от социално слабо семейство от Велико Търново. Той осигури ваучери на обща стойност от 80 лв. за ученически пособия и дрешки на 6- годишния Емре, който тази година за първи път ще влезе в класната стая. Момчето ще учи в Основно училище „Христо Ботев“ в старата столица, а семейството му, което има още две деца, изпитва сериозни затруднения в подготовката на първолака.

„Най- важното е децата и от социално слабите семейства да се образоват“, категоричен бе Иван Иванов и пожела на Емре да стане отличник и добър футболист. Заместник- председателят на парламента обеща, че ще се обажда на родителите му, за да следи успехите на детето.

Той поздрави семейството по повод празника Курбан Байрам и им пожела да бъдат живи и здрави.

Майката на момчето прие с много радост дарението. Северина Асенова разказа, че има още две деца- момчета на 8 и 5 години. По- голямото от тях страда от автоимунна инфекция. За да се грижи за него майката е напуснала работа. Семейството се изхранва от заплатата на таткото, който е строител и работа за него има основно през топлите месеци. Така всеки месец семейстово се бори да оцелее, след като плати сметките си и лекарствата за болното си дете.

Семейството живее в две стаи в къща в квартал „Света гора“. Не плащат наем, тъй като собственици са техни приятели. Къщата обаче е обявена за продажба, а родителите и трите им деца са застрашени да останат на улицата.

Северина разказа, че от няколко години кандидатстват за общинско жилище, но са разпределени в четвърта категория. „Това означава, че ще получим дом едва когато децата станат на по 30 години“, коментира майката.

 

Бъдещият първокласник Емре изпрати новия си приятел с широка усмивка и сподели, че няма търпение да си купи раница и тетрадки. „Искам да стана добър човек и фризьор!“, заяви детето.