Причината, заради която двойките се карат 104 пъти годишно
Причината, заради която двойките се карат 104 пъти годишно / ThinkStock/Getty Images

Готвенето е причина за 104 разправии годишно между двойките, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Най-често партньорите се карат заради разхвърляната кухня (34 процента), вмешателствата в кулинарния процес или даването на нежелани съвети (33 процента) и загорялата храна (17 процента).

Скандалите със съпругата карат мъжете да дебелеят

Въпреки че една пета от двойките влизат в кухненски разправии веднъж или два пъти всяка седмица, кухнята освен "бойно поле" се оказва и място за помирение. Над 30 процента от партньорите признават, че са си разменяли страстни целувки над печката, докато 23 на сто са стигали още по-далеч, правейки секс, заобиколени от посуда.

Социалните мрежи също разпалват кухненското недоволство на двойките. 18 процента от участниците в допитването споделят, че не им е приятно половинките им да ги снимат, докато готвят или се хранят.

Двойките се карат най-често на гладно

Проучването разкрива още, че кулинарният талант се цени повече от парите. Над 20 процента от британките споделят, че предпочитат партньор, който умее да готви, пред такъв с тлъст портфейл. Само осем процента от жените отдават предпочитанието си на богаташи, вместо на умели кулинари.

Петте най-популярни причини за скандал между влюбени

Допитването показва също, че индивидите влизат в кухненски пререкания не само с партньорите си, но и с родителите си. Едва два процента от анкетираните казват, че са склонни да допускат роднини по сватовство в кухнята.

Според резултатите от анкетата 43 процента от участниците в нея предпочитат да готвят сами.

Източник: БТА