Завършва ремонтът на пътя  Звенимир - Подлес
Завършва ремонтът на пътя Звенимир - Подлес / Дарик Добрич

До края на седмицата ще завърши превантивният ремонт на 13,2 км от третокласния път Звенимир - Вълкан - Листец - Подлес, в област Силистра. Това съобщиха от Агенция пътна инфраструктура. Пътят е най-краткия маршрут за пътуване между общините Главиница и Дулово. Свързва и две от основните транспортни артерии в областта - второкласните пътища Исперих - Дулово и Тутракан - Силистра.

13-километровата отсечка се обновява с осигурените от правителството средства за подобряване състоянието на пътната инфраструктура в Северна България. Инвестицията е за 5 млн.лева. Ремонтирана е пътната настилка, възстановени са канавките и банкетите, с което се подобрява отводняването на пътя. Завършва полагането на хоризонталната маркировка и монтирането на ограничителните системи.

Превантивният ремонт се изпълнява от „Пътперфект - Т" ЕАД, по договора за текущо поддържане на републиканските пътища в област Силистра.

През 2011 г. по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. бяха рехабилитирани близо 14 км от третокласния път между Главиница и Зафирово.