Лятна академия за ученици по дигитални умения в медиите
Лятна академия за ученици по дигитални умения в медиите / община Ямбол, Архив

Община Ямбол е домакин на Лятна академия за ученици по дигитални умения в медиите. Участниците, представители на различни европейски държави пристигат днес в Ямбол, като от 12.30 часа ще посетят Културно-информационния център Безистена. В продължение на три дни работните сесии ще се водят на Археологическия резерват "Кабиле".

До 29 юли за втори път в България се провежда лятна академия по дигитални умения за създаване на медийни продукти, организирана от най-голямата в света образователна неправителствена организация World ORT. В нея участват 28 ученика на възраст от 14 до 17 години от Израел, Естония, Италия, Испания, Русия, Украйна, и България.

Академията включва три направления за обучение Цифрови видоепродукции, Цифрова фотография за напреднали и Цифрови аудиопродукции. Ръководители са преподавателите Ивайло Иванов и Петко Кралев от 134 СОУ „Димчо Дебелянов" - София, което е и домакин на мероприятието, и Петър Тодорински, професионалист фотограф.

Във втората седмица от Академията, младежите ще работят по тематични проекти, свързани с архитектурано-историческия резерват Кабиле, край Ямбол. По-късно през деня в Кабиле ще бъде разиграна историческа възстановка на римски легион.