Самоуби се гръцки петролен магнат
Самоуби се гръцки петролен магнат / ThinkStock/Getty Images

Председателят на борда на директорите на гръцката петролна компания Mamidoil-Jetoil Greek Petroleum SA Кириакос Мамидакис е намерен мъртъв в дома си. По първоначална информация Мамидакис се е самоубил.

Полицията още не е потвърдила официално тази версия, но такова е мнението на патоанатома, извършил аутопсията на 84-годишния предприемач, съобщи "Катимерини".

Тялото на Мамидакис е открито от зет му в дома му край Атина в неделя и до него е имало пистолет. Говорител на полицията заяви, че засега не виждат следи от насилие и самоубийство е много вероятната причина за смъртта.

Роденият в Крит през 1932 г. Кириакос основа Jetoil в края на 60-те години заедно с братята си Йоргос и Никос, пише dnevnik.bg.

Компанията има мрежа от около 600 бензиностанции в Гърция, малка флотилия от 7 танкера за снабдяване на островите, както и най-голямото депо за горива на Балканите. Jetoil присъства в съседните държави, включително в Албания, България.

Гръцките медии съобщиха на 1 юли, че Mamidakis Group е поискала от съда защита на Jetoil от кредиторите, защото не може да покрива задълженията си към партньори, доставчици и служители.

Според в."Катимерини" натрупаните дългове надхвърлят 314 млн. евро, икономическата ситуация не се подобрява и търсенето на горива не растат достатъчно бързо, а местните банки отказват да кредитират дейността ѝ.