Подобряване на достъпа до здравни грижи и образование
Подобряване на достъпа до здравни грижи и образование / Ваня Авджиева

Ранна интервенция на уврежданията; индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания; предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на настоящи и бъдещи родители за формиране и развитие на родителски умения, както и семейно консултиране, са само част от услугите, които ще се осигурят по проект„Предоставяне на услуги за ранно детско развитите в Общностен център-Ямбол".

Проектът на община Ямбол е одобрен за финансиране и е на стойност 588 475 лева, с планирана продължителност на дейностите 30 месеца. Основната му цел е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата,чрез инвестиции в ранното детско развитие.

Изпълнението на дейностите по проекта ще допринесе за подобряване достъпа до здравна грижа, формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда, повишаване на готовността на децата за включване в образователната система, както и предотвратяване на деца в специализирани институции. Ще се подпомогне и разшири дейността на предлаганите социални услуги в Общностен център Ямбол, което ще осигури възможност за предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие.

Предстои подписването на административния договор по проекта.