Двама въоръжени мъже обраха заложна къща на бул. „Ломско шосе" в София във вторник следобед. Полицията подгони крадците, преследва гонка из столичните улици и престрелка, при която бе прострелян единият от обирджиите.

Загиналият е Ицо Полицая - бивш служител на СДВР, работил в 9-о районно управление, който е излежал присъда за въоръжен грабеж и скоро е излязъл от затвора, отбелязва Нова телевизия.

Престрелка между полиция и въоръжени мъже при обир в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

При грабежа на заложната къща е открадната сумата от 4000 лв. и златни накити на приблизителна стойност от 37 000 лв., които впоследствие са намерени. Това съобщи шефът на СДВР Младен Маринов.

Образувани две досъдебни производства. Едното е срещу Росен Рангелов, който в съучастие с Христо Иванов-Ицо Полицая са извършили грабежа на заложната къща. То е за въоръжен грабеж в големи размери при опасен рецидив.
На Росен Рангелов ще бъде повдигнато обвинение и за опит за убийство на полицейски служители. Второто досъдебно производство е образувано срещу неизвестен извършител за извършено убийство на Христо Иванов.

Стараем се в най-скоро време да изясним кой е стрелял, как е станал инцидентът и налага ли се да се повдигнат обвинения на някого. И двамата се лежали в затвора, а Росен Рангелов е излязъл от затвора преди две седмици. Лицата са с много богато криминално минало, имат присъди лежали са в затвора за кражби, грабежи, притежаване незаконно на оръжие", обясни зам.-градският прокурор Чавдар Ангелов Ангелов.

Свидетелите заявиха, че обирджиите са действали много професионално. Очевидци разказаха, че са в шок. Обясниха, че в столичния кв. „Разсадника" често стават и грабежи, и катастрофи. Вчера хората чули силен шум, последвал втори.

„Помислихме, че е станала катастрофа. От едната кола излязоха полицаи, започнаха да викат „Залегни". Ние се прибрахме в магазина, заключихме, понеже бяхме с деца", разказа жена, която видяла случилото се.

Източник: Нова телевизия