Севернокорейският посланик посети Видин
Севернокорейският посланик посети Видин / Община Видин

Посланикът на Корейската народнодемократична република пристигна на посещение във Видин. Негово Превъзходителство Ча Ген Ир бе приет в Община Видин от заместник кмета по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков. Дипломатът беше придружен от Ри Куон Хо - втори секретар в посолството. В знак на уважение домакинът връчи подаръци на гостите.

В своето изложение заместник кметът запозна Н.Пр. Ча Ген Ир с историческите, географски, икономически и културни характеристики на община Видин. Г-н Пасков обясни, че богатството от исторически и културни паметници в града създават предпоставки за развитието на културен и исторически туризъм в региона. Също така подчерта, че общината е разположена на важен кръстопът, граничи с две държави - Сърбия и Румъния, и вече функциониращият мост между Видин и Калафат допринася за развитието на местната икономика.

На свой ред Н.Пр. Ча Ген Ир изрази радостта си от факта, че въпреки различията в обществения и политически живот съществуват добри традиции в отношенията между България и Северна Корея. Негово Превъзходителство посочи, че двете държави могат много добре да си сътрудничат в областта на туризма, културата, образованието и спорта.
Визитата на извънредният и пълномощен посланик на Корейската народнодемократична република е организирана по инициатива на клуба за приятелство с КНДР, клон от Националното дружество за приятелство между Р.България и КНДР. Съпътстващо събитие на посещението бе изложба на произведения от корейското приложно изкуство и снимки.