30 км от пътя Добрич - Варна са включени в списък за ремонти по ОПРегиони в растеж
30 км от пътя Добрич - Варна са включени в списък за ремонти по ОПРегиони в растеж / DarikNews.bg, архив

АПИ е включила в списъка с пътни отсечки, с които ще кандидатства за финансиране по ОП „Региони в растеж”, участъци от пътя Варна-Добрич-Кардам с обща дължина 30 км. Стойността на дейностите по рехабилитацията на участъците е 23 млн.лева. Това става ясно от писмо на министър Лиляна Павлова до Мая Манолова. Омбудсманът настоя наскоро министър Павлова да даде конкретен отговор на гражданите в Добричко какви са плановете на МРРБ за ремонти на пътищата в областта през тази и следващите две години и колко пари са необходими.

В последните години на територията на Добричка област са ремонтирани общо 145 км пътища, се припомня в писмото. По ОП „Регионално Развитие” е рехабилитиран пътят „Добрич – Ген.Тошево - Кардам – границата, общо 15,8 км за 5,5 млн.лева. Пътят е завършен през 2011 г. През 2013-а е ремонтиран пътят Коларци - Мали извор - Тервел /19 км, 10,8 млн.лв./

8,5 км от пътя Александрия – Коритен - Северняк е рехабилитиран за 5,9 млн.лева по Програмата за трансгранично сътрудничество. Със средства от държавния бюджет е ремонтиран пътят Северняк – границата / 1,2 км, на стойност 1 млн.лева./

С държавни средства са рехабилитира общо 100 км републикански пътища, минаващи през областта – Дуранкулак - Каварна и Силистра - Добрич.

През 2015 година са вложени 1,5 млн.лева за поддръжка и ремонт на 6 км от пътя Добрич - Крушари – Северняк.

„В заключение бих искала да Ви уверя, че МРРБ и АПИ полагат усилия да поддържат републиканските пътища в област Добрич в добро експлоатационно състояние, съобразно разполагаемия финансов ресурс”, се казва още в писмото.