До седмица ясно дали ще касират кметските избори в Павел баня
До седмица ясно дали ще касират кметските избори в Павел баня / Dariknews.bg, архив

Старозагорският Административен съд ще реши в 7-дневен срок дали ще бъдат касирани изборите за кмет на община Павел баня.

Трите вещи лица, назначени по делото-Веска Стоилова, Анастасия Георгиева и Виолета Наневска, бяха изслушани по време на днешното заседание. Те заявиха, че са били единодушни по време на преброяване на бюлетините и изготвяне на заключението.

Повторна съдебна експертиза с нови вещи лица поиска адвокатът на Иса Бесоолу и оспори решението на вещите лица в седем секции като заяви, че в някои случаи бюлетина с определен знак е била считана за валидна, а в други за невалидна. Съдът не уважи искането и прие заключението на вещите лица.

Според съдебно-техническата експертиза преднината между двамата кандидати се е запазила и дори увеличила почти двойно. За Станимир Радевски са гласували 4012 души, а за Иса Бесоолу 3948 от имащите право на глас.

Делото бе образувано по подадени две жалби за избор на кмет на Павел баня. Жалбите са от кандидата на ДПС Иса Бесоолу, който загуби на балотаж от настоящия кмет на Павел баня Станимир Радевски с 39 гласа и от Областния съвет на ДПС. Претенциите на жалбоподателите са за опорочаване на вота.