Класираха най-вдъхновяващите известни жени
Класираха най-вдъхновяващите известни жени / Guliver/Getty Images

Голямата звезда на британските кино, театър и телевизия Хелън Мирън е начело в класацията за най-вдъхновяващи известни дами в света, съставена след допитване сред жени, пише в. "Дейли експрес".

В анкетата на компанията за дамски хигиенни продукти "Лил-Летс" са участвали 2000 представителки на нежния пол. Хелън Мирън е предпочетена пред известни жени като първата дама на САЩ Мишел Обама и влиятелната медийна фигура Опра Уинфри.

Хората по света се възхищават най-вече на Анджелина Джоли

Британската звезда и носителка на Оскар се радва на голяма фенска маса сред жените с непринудения си характер и чувството си за хумор.

70-годишната Хелън Мирън не се притеснява от публичния си имидж и открито изразява мнението си, въпреки че наскоро сподели, че й се е искало да бъде такава и като по-млада. Навремето 63-годишната Мирън предизвика възторг със снимка на плажа в червен бански костюм от две части. Не по-малко възторжена беше реакцията на феновете, след като актрисата беше засечена да се тъпче доволно с хамбургери - при това все още с официалната си рокля часове, след като спечели Оскар.

Второ място в класацията заема авторката на романите за приключенията на Хари Потър Дж. К. Роулинг, която от самотна майка, разчитаща на помощи, се нареди сред най-продаваните автори в света.

На трета позиция участничките в анкетата са поставили първата дама на САЩ Мишел Обама.

В Топ 10 на най-вдъхновяващите известни жени в света намират място още певицата Адел, олимпийската шампионка в седмобоя Джесика Енис-Хил, холивудските звезди Анджелина Джоли, Дженифър Лорънс и Кейт Уинслет, влиятелната медийна дама Опра Уинфри и друга голяма звезда на Великобритания - актрисата Ема Томпсън.

Близо 55 процента от участничките в допитването са споделили, че вдъхновяващите известни дами ги карат да се чувстват по-уверени не само във външността си, но и в нещата, които правят или говорят. Близо три на всеки десет жени са разкрили, че са се обличали, или вършили или казвали нещата по малко по-различен начин, след като са виждали известни дами да правят същото.

Източник: БТА