Руска метеороложка: Времето в Сирия е отлично за бомбардировки
Руска метеороложка: Времето в Сирия е отлично за бомбардировки / netinfo

Руската военна операция в Сирия се оказа важна част от прогнозата за времето на новинарския канал „Россия 24", съобщава Independent. Във видео, превърнало се в истински хит в социалните мрежи, руска метеороложка казва, че „климатичните условия в Сирия са отлични за въздушни удари".

„От гледна точка на метеорологичните условия времето, избрано за начало на операцията, е много подходящо. Климатът през октомври ще е от полза на пилотите", казва метеороложката и посочва, че скоростта на вятъра е ниска, ще вали приблизително веднъж на десет дни, а температурите рядко ще надвишават 35 градуса по Целзий.

Прогнозата за времето включва и видео от руските въздушни удари в Сирия през миналата седмица, които според водещата „са били много успешни и са покосили бази и координационни центрове на вражески бойци".

Вчера Русия съобщи, че е поразила по въздух нови девет цели на групировката "Ислямска държава" (ИД) в Сирия. Унищожени са били команден пункт на ИД в град Растан, на 25 км южно от Хомс са били унищожени два склада с боеприпаси и комуникационен пункт. Още един команден пункт е бил ударен в провинция Латакия.

Русия се включи с въздушни удари във войната в Сирия на 30 септември. Малко след началото на ударите редица страни обвиниха бойците на Путин, че атакуват умерената сирийска опозиция, а не цели на терористичната групировка „Ислямска държава". Саудитска Арабия, Турция и водената от САЩ коалиция призоваха Русия да прекрати нападенията срещу сирийската опозиция и да се фокусира върху борбата срещу ислямските бойци.