Слънчева събота
Слънчева събота / Любима Калпачка, Дарик - Благоевград, архив

През деня времето ще се задържи слънчево, с високи температури - максималните ще са между 33 и 38 градуса.

В сутрешните часове на места в източните райони ще има ниска слоеста облачност. Ще се появи слаб до умерен юг-югозападен вятър. Привечер в северозападните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

По морския бряг през деня ще е слънчево, но в ранните сутрешни часове ще има ниска слоеста облачност. След обяд ще се появи слаб, по северното крайбрежие - до умерен, вятър от юг-югоизток.

Максималните температури ще са 28-29 градуса, температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността и привечер по западното старопланинско било краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

През нощта срещу неделя вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, през деня ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. По добре изразен студен атмосферен фронт, отначало в северозападните райони, а по-късно - и на места в останалата част от страната, ще има валежи и гръмотевични бури. В отделни райони, главно в Североизточна България, явленията ще са по-интензивни. Температурите ще се понижават и максималните ще са в широки граници - от около 25-26 градуса в Северозападна България до 36-38 градуса - в югоизточните райони.

В началото на новата седмица дневните температури ще са с около 10 градуса по-ниски и ще бъдат между 22 и 27 градуса.

Ще се понижат и сутрешните температури. Облачността ще е променлива, в понеделник преди обяд превалявания ще има все още главно в източните райони.

Вятърът малко ще отслабне, ще бъде умерен до силен, предимно запад-северозападен, по Черноморието - от север-северозапад.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg