Организацията на малките хора получи нов мандат
Организацията на малките хора получи нов мандат / netinfo

Кабинетът препотвърди за срок от три години представителността на Сдружение „Национална организация малки български хора” в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания за срок от три години. Припомняме, че председател на организацията е русенецът Светослав Чернев.

Основната цел на Сдружението е да обединява хората с нисък ръст в България, да се бори за защита не техните права и интереси в сферата на здравеопазването, професионалната дейност, заплащането на труда и социалните условия. През изминалите три години организацията работи активно по проблемите на малките хора в България. Тя провежда ежегодно национални и регионални срещи, на които се дискутират проблемите на малките хора. Организира също така индивидуални посещения на трудно подвижни членове, консултации на членовете си, оказва материална и финансова подкрепа на тези от тях в тежко състояние, съдейства за посещение медицински заведения и осъществява транспортиране на трудно подвижни лица. Организира спортни лагери, културни и туристически занимания за своите членове.

Националният съвет за интеграция на хората с увреждания е консултативен орган към Министерския съвет в областта на интеграцията на хората с увреждания.