85 фирми ще участват в селскостопанското изложение
85 фирми ще участват в селскостопанското изложение / Дарик Добрич

85 фирми от страната и чужбина са заявили участие в 23-то изложение "Селското стопанство и всичко за него", съобщават организаторите от "Добрички панаир".
Международният форум ще се проведе от 4 до 8 август. Заради ремонт пред спортен комплекс "Простор" тази година изложбените площи ще бъдат разположени на       бул."25 септември" №8, /Варненски път до сградата на ДАИ/ в Добрич.

В изложението се включват фирми, които предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, автомобили, специализирана литература.

Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция. "Освен редовните ни участници, наблюдаваме и ръст на заявките от фирми, които за пръв път ще участват в изложението. Това е сигурен знак, че панаирът доказва, че житницата на България – Добруджа, е центърът за представяне на най-новите технологии, машини и съоръжения за селско стопанство, както и постиженията в земеделието", отбелязват организаторите.

Официалното откриване на изложението е насрочено за 4 август от 10.00 часа.
Гости на събитието ще бъдат 12 представители на управителния съвет на  Търговската палата на Кьорфес Турция, която има споразумение за сътрудничество с ТПП-Добрич.
Председателят на УС Мустафа Ефе ще поднесе приветствие по време на церемонията и информация за търговските взаимоотношения между Турция и България.

Поканени на откриването са министърът на земеделието и храните, изпълнителният директор на ДФ"Земеделие", областният управител, кметът на Добрич, посланиците на Казахстан и Азербайджан, търговското аташе на Ирак и народни представители.
На официална вечеря на 4 август ще бъдат връчени и наградите на "Добрички панаир"АД.