Изграждат къмпинг в Аспарухово
Изграждат къмпинг в Аспарухово / http://www.monitor.bg

Къмпинг с възможност за разполагане на палатки и каравани ще бъде изграден в кв. „Аспарухово“. Това стана ясно от днешното заседание на комисията по собственост и стопанство. Предложението за терен и изграждането на къмпинг идва от кмета Иван Портних и е одобрено от главния архитект на Варна Виктор Бузев.

"Избраното място е подходящо, като в близост има алея и достатъчно място да бъдат разположени палатки и съоръжения за къмпингуващите. По този начин ще се даде възможност на всички, които предпочитат този начин на почивка, да има къде да го правят“, обясни Бузев.

Често срещано явление досега беше палатки и каравани да бъдат разполагани на крайбрежната алея, в близост до буните. Тъй като там тази дейност е забранена, плажуващите ги грози глоба от 500 до 5000 лв.

На заседанието на комисията по собственост и стопанство стана ясно още, че наемът за обновената зала „Конгресна“ на ДКС е 4000 лв. за частни мероприятия (физически или юридически лица) и 1200 лв. за общински мероприятия. Предвижда се да се изгради топла връзка от подземния паркинг до зала „Младост“, като се търсят и инвеститори за някои от помещенията, които се нуждаят от ремонт и в бъдеще може да се ползват за търговски площи.