Бивш шеф на Криминална полиция спаси дете от удавяне
Бивш шеф на Криминална полиция спаси дете от удавяне / netinfo

Бивш началник на "Криминална полиция в Бургас успя да предотврати пореден трагичен инцидент в морето . Днес следобед в шоковата зала на бургаската болница е прието 15-годишно момче, което е било спасено от удавяне.
Младежът е бил на Северния плаж в Бургас с компания, в неохраняема зона до пост 17. Той влязъл във водата, заедно с други две момчета на 15 и 17 години, пренебрегвайки червения флаг. И тримата са от старозагорския град Рандево и са пристигнали в Бургас преди дни.
За негов късмет, давещото се момче навреме е забелязано от Живко Димитров, който е наскоро пенсиониран като началник на "Криминална полиция" към Четвърто управление на полицията в Бургас. Той, заедно с други спасители са реагирали бързо. Виждайки, че ситуацията става критична и младежът започва да гълта вода, влизат във водата. Издърпали са го на сушата и веднага са извикали линейка.
15-годишното момче, което се казва Николай е доведено в бургаската болница, целият в пясък, придружен от братовчед си. Следствие на инцидента, момчето е развило скоротечна пневмония. Няма опасност за живота му. За последните три дни спасителите на бургаския плаж са успели да спасят от удавяне повече от 10 души. Други девет обаче са в черната статистика - от средата на юни трагичните инциденти по Южното Черноморие саdd вече девет.