15 школи, 15 училища и 2 социални дома с топки от фен клуб „Лудогорец“
15 школи, 15 училища и 2 социални дома с топки от фен клуб „Лудогорец“ / Радка Минчева

Възпитаниците на 15 футболни школи от цялата страна, на 15 училища от Разград и 2 социални дома в региона получиха футболни топки от фен клуба на „Лудогорец“ – съобщи Момчил Костадинов от фен клуба.

Инициативата възникна след като премиерът Бойко Борисов отказа да приеме събраните като дарения от фенове пари за полета му с хеликоптер до Разград за откриването на трибуна „Моци“. Със събраните 4965 лв. бяха купени футболни топки „Uhlsport“, които бяха раздадени на школите в градовете, където има фен клубове на „Лудогорец“, а в Разград ги получиха местните училища и 2 социални дома в общината. Последни ще бъдат връчени днес следобед топките на малките футболисти от „Светкавица“-Търговище.

15 школи 15 училища и 2 социални дома с топки от фен клуб Лудогорец
netinfo

Официално писмото с предложението на премиера парите да се използват за благотворителност бе връчено днес на представител на феновете от областния управител Петър Василев. „Високо ценя този жест и го считам за израз на подкрепа към стремежа на кабинета на подпомага развитието на българския спорт. Не парите, а самото желание да се покаже съпричастност с нашата работа, може само да ни мотивира допълнително да продължаваме целенасочените си стъпки в тази насока“ – се казва в писмото, подписано от министър-председателя. В знак на благодарност към областния управител за съдействието във връзката с кабинета на премиера Момчил Костадинов връчи на Петър Василев юбилейно шалче на „Лудогорец“ от честването на 70-годишнината на клуба.

15 школи 15 училища и 2 социални дома с топки от фен клуб Лудогорец
netinfo