Най-досадните типове клиенти
Най-досадните типове клиенти / Thinkstock/Getty Images

Ние всички сме клиенти и в същото време нашата работа зависи от клиентите. Тези отношения са изключително сложни и двустранни. Представяме ви четири от най-лошите типове клиенти. Вижте ги и разберете дали пък няма да разпознаете себе си в тях.

Нерешителен

Бира или сайдер? Малък или голям? Купе или джип? Нерешителният клиент е вбесяващ, без значение дали става дума за покупка на кола или на сандвич. Обикновено кръжи около стоката, разпитва персонала около три часа и накрая взима съвсем различно решение за покупка от първоначалните си намерения.

Сравняващ

Прекарвате пет часа в мерене на обувки по магазините и накрая се връщате от там, откъдето сте тръгнали. Този тип винаги гледа, сравнява, търси, създава списъци и всъщност рядко купува. Задава абсолютно всички възможни въпроси на продавача или сервитьора и накрая си тръгва. Този тип клиенти са склонни да направят покупка онлайн когато има големи намаления.

Всезнаещ

Той е информиран за всички новости, разбира от GPS часовници, 3D принтери, велосипеди, въглеродни влакна, здравословно хранене и т.н. Този тип изчита всички форуми за мнения, анализира и е по- вероятно продавачът да научи повече за стоката си от клиента.

Заядлив

Смята, че светът е против него. Мисли, че неговата сметка за телефон, ток, вода и т.н. е системно надвишавана. Смята, че промоциите са измислени и фалшиви, че всичко, което се продава по-магазините е некачествено и безумно скъпо. Тези хора са песимистични и нетърпеливи и е много трудно да им се угоди.