ЦСКА гори с 12 точки ?
ЦСКА гори с 12 точки ? / снимка: Lap.bg

Положението в ЦСКА става по-тежко с всеки изминал ден. "Меридиан Мач" съобщава, че Българският футболен съюз е започнал процедура по вземането на 12 точки от актива на "червените" заради неплатени комисионни на мениджъра Генади Вучков по трансфера на четирима футболисти от Локо Пловдив.

Сумата е 320 000 евро, а въпросните играчи са Михаил Венков, Илияс Кириакидис, Сержиньо и Тасио, дошли на "Армията" през 2012 г.

ЦСКА трябваше да плати въпросната сума или поне да стигне до някакъв консенсус с Вучков до средата на март. Това обаче не се случи, а Александър Томов и хората около него обжалваха пред Върховния касационен съд.

От ВКС обаче са отказали да се занимават с подобен тип дело и сега всичко е в ръцете на БФС. Хората от "Цар Иван Асен II" 26 вече са започнали процедура по отнемане на точки, като за всеки един футболист ще се вземат по 3 точки от актива на "червените". Но все още не се знае дали въпросните точки ще бъдат взети от този сезон или от другия.

Като че ли по-удачно изглежда това да се случи сега, защото така или иначе ЦСКА трудно ще покрие критериите за евролиценз. Ако сега бъдат отнети въпросните 12 точки, то "армейците" ще се свлекат на 6-о място и ще са с актив от 34 точки. Ако пък остане за следващия сезон, то ЦСКА ще започне с минус 12 точки, ако разбира се е в "А" група.