Олег Ринке с открит урок в Казанлък
Олег Ринке с открит урок в Казанлък / А. Драганова

При огромен интерес премина първият по рода си в Казанлък открит урок на майсторския клас за млади актьори на известния руски режисьор и преподавател в Университета в Толиати - доц. Олег Ринке.

Повече от 2 часа 41 годишният руски режисьор поддържаше интереса на участниците в Младежката театрална студия при НЧ „Искра- 1860" в Казанлък и десетки други, желаещи да следват пътя на актьорската професия.
Етюди, сценични провокации, полезни съвети , провокираха участниците в майсторския клас на Олег Ринке. В една от сценичните задачи се включиха и представители на местните медии, като участието им бе оценено високо от руския режисьор.

Олег Ринке посвети последните си два дни от първото си гостуване в българя на града на розите, за да се срещне с местни театрали и млади бъдещи таланти в актьорската професия.
В продължение на седмица Олег Ринке посети големите театри в страната и се срещна се техните трупи. В България визита му бе по покана на Васил Самарски- председател на Настоятелството на НЧ „Искра - 1860" в Казанлък.