Оценяват фирмите - кандидати за саниране на два блока в Тервел
Оценяват фирмите - кандидати за саниране на два блока в Тервел / tervel.bg

Шест фирми кандидатстват в Тервел за саниране на двата блока, от които са внесли документи по националната програма. Те са подали общо 8 оферти - по 4 за всяка от двете обособени позиции на поръчката. Оценителната комисия в общината е приключила първия етап от оценката на документите - за съответствието на участниците с обявените от общината критерии за подбор. Прогнозната дата за отваряне на ценовите оферти и приключване на процедурата е 30 април.

Три от дружествата - участници са със седалище в София, две - във Варна и едно - в Добрич. Избраните изпълнители ще трябва в рамките на 30 календарни дни след като получат възлагателно писмо от Община Тервел, да извършат заснемания и възстановяване на липсващата проектна документация за двете сгради, да направят технически и конструктивни експертизи, енергийни обследвания, да съставят технически паспорти на сградите и да напишат доклади с предписания за енергоефективни мерки, които трябва да бъдат изпълнени. Всички документи ще послужат за технически спецификации за втора обществена поръчка - за инженеринг (проектиране и строителство) за извършване на самото саниране на сградите.

Към момента договори за участие в програмата с община, областна управа и осигуряваща финансиране банка са подписали само два от блоковете в Тервел - блокове 1 и 7 от ЖК "Изгрев".